İZMİR / ALİAĞA - Mevlana Anaokulu

May

Öğrencilerimiz iş sağlığı konusunda farkındalık kazandı. Oyun ve sanat etkinlikleri ile güvenlik, güvenlik şeridi , kaygan zemin kavramlarını üzerinde duruldu. Sağlık ve güvenlik her yaş için hayat kurtarır.

May

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Türk kültürünü tanıma amacıyla Aliağa Samurlu Obapark kültür gezisi yapıldı. Velilerimiz ve öğrencilerimizin aktif katılımıyla gezi gerçekleştiirldi.

Nis

Kıymetli velilerimiz ve değerli öğrencilerimiz ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

Nis

23 Nisan Çocuk Şenliğimize tüm öğrenci ve annelerimiz davetlidir.

Nis

Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü! Otizm eksiklik değil farklılıktır.
Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim.

Mrt

Mustafa Kemal Atatürk "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. "

Mrt

Ülkemizin bağımsızlık sembolü olan Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milletimizi derinden etkileyen ve Milli Mücadele ruhuyla savaşın kazanılmasını sağlayan marşımızın kabulünün üzerinden 103 yıl geçti. 12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103.yılı da okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Mrt

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çevremizde ve bitkilerde oluşan değişimler hakkında sohbet ettik. Bitkilerin sağlıklı yetişmesi için nelere ihtiyacı olduğunu öğrendik.

Daha sonra öğrencilerimizle bahçemizde  Tohum Ekimi etkinliğini gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.Öğrencilerin panik yapmadan deprem anında nasıl davranmaları gerektiği yaşayarak öğretildi. Çocuklar tatbikat sırasında sınıflarında öğretmenleri rehberliğinde çök kapan tutun yaptılar ardından yine öğretmen rehberliğinde sırasıyla bahçeye çıktılar. Ardından okulumuzun bahçesindeki güvenli toplanma alanında çember oldular. Tatbikat esnasında öğrenciler heyecanlı anlar yaşadılar. Olası depreme karşı neler yapmaları gerektiğini öğrendiler.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE KÜLTÜREL ÖGELERİMİZDEN BAĞLAMA ÇALGISINI ÖĞRENCİLERİMİZE TANITIP BİZLERE MÜZİK ŞÖLENİ YAŞATAN CUMHURİYET İLKOKULU REHBER ÖĞRETMENİ REYHAN CANGİR VE OKUL MÜDÜRÜ ZEHRA TUĞBA KABAKÇIOĞLU'NA TÜRKÜLERİMİZE EŞLİK ETKLERİ İÇN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Kültürel Yiyeceklerimizden olan Gözleme,Sarma,Baklava'yı tanıdık. Veli katılımı ile gözleme etkinliği yaptık. Çocuklar kendi gözlemelerini kendileri açarak yaparak yaşayarak öğrenme deneyimleri edindi. Katkılarından dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kültürel Öğelerimiz tanıtıldı. Simit,Çay,Türk kahvesi,Halı Dokuma,Kına,Yöresel oyunlar tanıtılarak çocukların yaparak yaşayarak öğrenmesi sağlandı.

Şbt

Depremde hayatını kaybetmiş canlar için Mevlana Anaokulu öğretmen ve öğrencileri  saygı duruşunda bulundu.

Ock

Aylık projeler kapsamında öğrencilerimiz çesitli malzemeleri kullanarak birbirinden güzel oyuncaklar tasarladılar.

Tüm velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı eylem planında yer alan Uzman Daveti etkinliğinde Mevlana Anaokulu öğrencileri Masal Anlatıcısı Öğretmen Ayla Aktepe ile buluştular. Minikler masallar dinlediler. Yeni kelimeler ve anlamlarını öğrenerek keyifli bir süreç geçirdiler.